Wat is lead generatie software

Leads generen is voor een bedrijf een doel om omzet te draaien. Leads generern kan op verschillende manieren en via verschillende marketing kanalen. De meest onderbelichte marketingkanaal is e-mailmarketing.

Voor e-mailmarketing zijn er verschillende software pakketten te kopen die het gemakkelijker maken om leads te genereren. In dit artikel besteden we daar aandacht aan. Daarnaast zal er ook aandacht zijn om via social media lead generatie software leads te generen. Ook dit marketingkanaal staat nog in de kinderschoenen maar dat is ook niet zo gek omdat social media nog niet zo lang bestaat.lead generatie software

Facebook is door Mark Zuckerberg opgericht in het jaar 2004. Anno 2016 is Facebook nog steeds het meest gebruikte Social media platform dat op het internet te vinden is. Het is daarom erg zonde om geen gebruik te maken van Facebook om leads te genereren.

Social media lead generatie software

Het genereren van leads gebeurd niet automatisch. Zelfs niet met software. De lead generatie software moet altijd nog ingesteld worden voordat het daadwerkelijk voor u gaat werken. Het is daaro verstandig om eerst veel achtergrond informatie te lezen over de software en pas daarna gaat gebruiken. Het is ook verstandig om een testronde te draaien zodat u kunt controleren of de geplaatste Facebook naar wens zijn.

U kunt dan ook controleren of er daadwerkelijk leads zijn gegeneerd. Wanneer dat het geval is is het verstandig om op te schalen. Dat zou een gemakkelijke setting moeten zijn zodat u de omzet kunt verhogen.

Welke software u het beste kunt gebruiken om Facebook berichten in te plannen is de vraag die veel ondernemeres zich stellen. Wij hebben goede ervaring met Hootsuite. Hootsuite is een programma waarmee het mogelijk is om Facebook berichten op gezette tijden in te plannen.

Zo kunt u op een bepaald moment alle Facebook berichten in plannen voor de gehele maand. Voor de rest van de maand hoeft u er niet naar om te kijken want de software doet zijn werk. Dit is een goed voorbeeld van lead generatie software.

Een voorwaarde voordat het daadwerkelijk goed gaat werken is dat de kwaliteit van de producten en diensten van een hoog niveau moet zijn. Dat wil zeggen dat de producten en diensten zo goed zijn dat zij zich in principe zelf verkopen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan want er is altijd marketing nodig om de produten daadwerkelijk te verkopen.

E-mailmarketing lead generatie software

De meest uitgebreide e-mailmarketing lead generatie software die er op de markt verkrijgbaar is isCopernica. Dit e-mailprogramma is voor beginners lastig te begrijpen. Daarom is het verstandig om van te voren een Copernica cursus te volgen. Middels deze cursus leert u omgaan met Copernica.

Copernica heeft de mogelijkheid om complete customer journeys in te richten. Dat wil zeggen dat de potentiele klanten die in de database staan een volledig e-mail traject kunnen afleggen. In dit e-mailtraject worden zij getriggerd om een aankoop te doen.

Na de aankoop kunnen ze in een nieuwe customer journey terecht komen waardoor de kans op een cross sell groter wordt.

Scroll to top